Historisk arkiv

Norge får viktig lederverv under årets generalforsamling i FN

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ambassadør Mona Juul ble i dag, 18. juli, valgt til leder for 1. komité i FNs generalforsamling. Denne komiteen behandler spørsmål knyttet til internasjonal sikkerhet og nedrustning. Juul vil lede komiteens arbeid under høstens generalforsamling i FN. (19.07.06)

Pressemelding

Nr.: 96/06
Dato: 19.07.2006

Norge får viktig lederverv under årets generalforsamling i FN

Ambassadør Mona Juul ble i dag, 18. juli, valgt til leder for 1. komité i FNs generalforsamling. Denne komiteen behandler spørsmål knyttet til internasjonal sikkerhet og nedrustning. Juul vil lede komiteens arbeid under høstens generalforsamling i FN.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre understreker at Norge spiller en aktiv og sentral rolle internasjonalt for å styrke innsatsen mot spredning av masseødeleggelsesvåpen. Samtidig arbeider vi fra norsk side for å oppnå ytterligere nedskjæringer i de kjernefysiske arsenaler. Norge har ledet an i de senere års arbeid for å effektivisere og styrke 1. komite. Fra norsk side går vi inn for at komitéen behandler de humanitære utfordringene som skapes av visse konvensjonelle våpentyper, slik som klaseammunisjon, landminer og ulovlig omsatte håndvåpen.

- Det er en anerkjennelse av Norges sterke engasjement for FN og for det multilaterale nedrustningsarbeidet at Mona Juul er valgt til å lede 1. komité under årets sesjon av FNs generalforsamling. Ledervervet vil utgjøre en viktig plattform for Norges arbeid for å skape fremgang i internasjonal nedrustning og ikke-spredning, uttaler utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Juul har tidligere vært statssekretær i Utenriksdepartementet og Norges ambassadør til Israel. Siden 2005 har hun tjenestegjort ved Norges FN-delegasjon i New York.