Historisk arkiv

Norge fordømmer arrestasjonene i Hviterussland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge fordømmer arrestasjonene av hviterussiske demonstranter og opposisjonelle de siste dagene, og beklager sterkt at hviterussisk politi nå har oppløst teltleiren på Oktoberplassen i Minsk, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (24.03.06)

Pressemelding

Nr.: 41/06
Dato: 24.03.2006

Norge fordømmer arrestasjonene i Hviterussland

Norge fordømmer arrestasjonene av hviterussiske demonstranter og opposisjonelle de siste dagene, og beklager sterkt at hviterussisk politi nå har oppløst teltleiren på Oktoberplassen i Minsk, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Norge oppfordrer på det sterkeste hviterussiske myndigheter til å respektere innbyggernes demokratiske rettigheter, forsamlingsfrihet og ytringsfrihet.

Utenriksministeren understreker at Norge stiller seg bak OSSEs og EUs sterke kritikk av presidentvalget i Hviterussland. – Valget var ikke i samsvar med prinsippene for frie og demokratiske valg, sier utenriksminister Støre. – Norge vil aktivt støtte de demokratiske krefter i Hviterussland, og vi har derfor besluttet å øke støtten til hviterussiske frivillige organisasjoner og opposisjon.

Utenriksministeren understreker at representanter for hviterussisk opposisjon er velkommen til Norge for samtaler om situasjonen.