Historisk arkiv

Norge gir 26 millioner kroner til kampen mot fugle- og humaninfluensa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Kampen mot fugleinfluensaen setter verdenssamfunnets evne til felles handling på prøve. Deltakerne på givermøtet har samlet forpliktet seg til å gi 1,9 mrd. dollar i bidrag, noe som er langt mer enn forventet. Møtet i Beijing gir grunn til optimisme, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (18.01.06)

Pressemelding

Nr.: 7/06
Dato: 18.01.2006

Norge gir 26 millioner kroner til kampen mot fugle- og humaninfluensa

Norge gir nye 26 millioner kroner til forebygging og bekjempelse av fugle- og humaninfluensa. Bidraget ble annonsert i dag på en internasjonal giverkonferanse i Beijing, Kina. Dette kommer i tillegg til 25,2 mill. kroner som ble gitt på slutten av fjoråret. Deltakerne på givermøtet har samlet forpliktet seg til å gi 1,9 mrd. dollar i bidrag, noe som er langt mer enn forventet.

- Kampen mot fugleinfluensaen setter verdenssamfunnets evne til felles handling på prøve. Møtet i Beijing gir grunn til optimisme, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Det er gledelig at man nå har klart å mobilisere så mye penger til den globale kampen mot fugle- og humaninfluensa, sier han. Temaet var også oppe i møtet Støre hadde med WHOs generaldirektør i Genève mandag.

1000 representanter fra over halvparten av verdens land har de to siste dagene vært samlet i Beijing. Formålet har vært å samle inn midler til å finansiere den globale kampen mot fugle- og humaninfluensa, og å bli enige om et finansielt rammeverk for å koordinere den samlede innsatsen, både på globalt, regionalt og nasjonalt nivå.

- Møtet viser at internasjonalt samarbeid i kampen mot smittsomme sykdommer ikke bare er en nødvendig solidarisk handling, men også er viktig for å ivareta egen nasjonal sikkerhet, sier utenriksministeren.

Konferansen ble arrangert av Kina, Verdensbanken og EU-kommisjonen i samarbeid med FN. Både Utenriksdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet var representert på giverkonferansen i Beijing. Eventuelle ytterligere norske pengebidrag til bekjempelse av fugleinfluensa via FN vil bli vurdert senere i år.