Historisk arkiv

Norge gir 6 millioner kroner til flomrammede i Indonesia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det er tragisk at de menneskene i Aceh-regionen i Indonesia igjen er blitt ofre for flom. Selv om omfanget er et annet enn etter tsunamien, er det stort behov for internasjonal støtte, sier utviklingsminister Erik Solheim. (27.12.06)

Pressemelding

Nr.: 167/06
Dato: 26.12.06

Norge gir 6 millioner kroner til flomrammede i Indonesia

Nok en gang er innbyggere i Aceh-regionen i Indonesia rammet av en naturkatastrofe – to år etter tsunamibølgene raserte dette området. Norge gir seks millioner kroner for å hjelpe ofrene.

– Det er tragisk at de menneskene i Aceh-regionen i Indonesia igjen er blitt ofre for flom. Selv om omfanget er et annet enn etter tsunamien, er det stort behov for internasjonal støtte. Norge bidrar derfor med seks millioner kroner til de nødlidende, sier utviklingsminister Erik Solheim.

FN opplyser i dag at opp mot 170.000 personer er berørt av flommen, over 100 er nå bekreftet omkommet og flere hundre er fortsatt savnet. FN har satt i gang en rask operasjon for å bistå de nødlidende. I går bestemte FN at to mill. USD (12,5 millioner kroner) fra FNs nødhjelpsfond skal brukes til hjelpearbeidet.

Det norske bidraget på totalt 6 millioner kroner består av 5 millioner kroner til FN og frivillige organisasjoner og 1 million kroner som er Norges andel av bidraget fra FNs nødhjelpsfond. Norge er en av de største giverne i dette fondet.

Mer informasjon om FNs innsats.

Pressekontakt: Informasjonssjef Roy Freddy Andersen, tel: 90 61 05 30.