Historisk arkiv

Norsk støtte til jordskjelvofrene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Som en oppfølging av statsminister Jens Stoltenbergs samtale med Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono har utviklingsminister Erik Solheim besluttet å gi inntil 20 millioner kroner i bistand til hjelpearbeidet etter jordskjelvet. Støtten vil kanaliseres gjennom FN-systemet, Røde Kors og frivillige organisasjoner. (28.05.06)

Pressemelding

Nr.: 67/06
Dato: 28.05.06

Norsk støtte til jordskjelvofrene

Som en oppfølging av statsminister Jens Stoltenbergs samtale med Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono har utviklingsminister Erik Solheim besluttet å gi inntil 20 millioner kroner i bistand til hjelpearbeidet etter jordskjelvet. Støtten vil kanaliseres gjennom FN-systemet, Røde Kors og frivillige organisasjoner.

- Norske myndigheter vil bistå det indonesiske folk i den svært vanskelige situasjonen de står oppe i, sier Solheim.

De antatte dødstallene er nå oppe i over 4000 mennesker og så mange som 200 000 kan være hjemløse. Et stort antall mennesker er skadet og det er store behov for akutte helsetiltak.

- Norge vil gi 10 millioner kroner til FNs humanitære organisasjoner, bl.a. UNICEF, når FNs appell foreligger. Vi støtter Norges Røde Kors med inntil fem millioner kroner for etablering og drift av et feltsykehus, og vi vurderer også å gi støtte gjennom frivillige organisasjoner, sier utviklingsministeren.

Utenriksdepartementet er i kontakt med både FN-systemet, Norges Røde Kors og frivillige organisasjoner for å kartlegge de humanitære behovene. Den nærmere fordeling av de norske midlene vil man ta stilling til når FNs appell foreligger.

Pressekontakt: Espen Gullikstad mobil 91 70 81 22