Historisk arkiv

Ny kvinnesatsning i utviklingssamarbeidet; UNIFEM til Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Direktøren for FNs kvinnefond (UNIFEM), Noeleen Heyzer, som er invitert av UD og statssekretær Anne Stenhammer,vil være i Norge torsdag 27.07 og fredag 28.07 for å diskutere det fremtidige samarbeidet mellom Norge og UNIFEM. Samtalene vil også berøre det pågående arbeidet med FN reformen, der statsminister Stoltenberg er medformann i FNs reformpanel. (26.07.06)

Pressemelding

Nr.: 100/06
Dato: 25.07.06

Ny kvinnesatsning i utviklingssamarbeidet; UNIFEM til Norge

Direktøren for FNs kvinnefond (UNIFEM), Noeleen Heyzer, som er invitert av UD og statssekretær Anne Stenhammer,vil være i Norge torsdag 27.07 og fredag 28.07 for å diskutere det fremtidige samarbeidet mellom Norge og UNIFEM.

Samtalene vil også berøre det pågående arbeidet med FN reformen, der statsminister Stoltenberg er medformann i FNs reformpanel. Panelet har blant annet som oppgave å vurdere hvordan hensynet til kvinners rettigheter og likestilling kan forankres bedre i FN systemet, og hvordan FN kan bli i bedre stand til å levere for kvinner i utviklingsland.

Norge er i dag den nest største giver til UNIFEM, og planlegger å øke støtten ytterligere. I tillegg til faste årlige kjernebidrag, støtter Norge UNIFEMs arbeid i post-konfliktland som Sudan, Sri Lanka og Liberia. Dette er i tråd med den norske handlingsplanen for gjennomføringen av FNs sikkerhetssrådsresolusjon 1325, om kvinner, fred og sikkerhet.

Norge støtter også UNIFEMs engasjement i forumet International Women’s Commission (IWC) som ble opprettet i august i 2005. Den består av israelske og palestinske kvinner som sammen med internasjonale kvinnelige ledere arbeider for en fredelig og bærekraftig løsning på konflikten mellom Israel og Palestina.

Flertallet av verdens fattigste er kvinner. Fattigdomsreduksjon er ikke mulig uten en sterkere innsats for kvinner . Dette ønsker regjeringen å ta på alvor (jfr. Soria Moria erklæringen), og den planlegger en betydelig økt innsats og støtte for kvinner i utviklingssamarbeidet og bistanden.

Noeleen Heyzer er tilgjengelig for intervju torsdag 27.07.06 mellom klokken 15.00 og 16.00 og fredag 28.07.06 mellom klokken 16.00 og 17.00.

Interesserte kan kontakte Seniorrådgiver i UD for Kvinne- og likestillingsspørsmål, Guro Katharina H. Vikør. Telefon: 22 24 39 84

Pressekontakt for statssekretær Anne Stenhammer er informasjonsrådgiver Marte Lid, telefon 91 65 05 28