Historisk arkiv

Statssekretær Johansen leder internasjonalt givermøte for Det palestinske området

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Den internasjonale konferansen i Stockholm om den humanitære situasjonen i Det palestinske området er svært viktig. Den bidrar til å opprettholde verdenssamfunnets fokus på den sterkt forverrede humanitære situasjon til det palestinske folk etter de israelske militære aksjonene, fremholder stassekretær Raymond Johansen. (01.09.06)

Pressemelding

Nr.: 110/06
Dato: 01.09.06

Statssekretær Raymond Johansen leder internasjonalt givermøte for Det palestinske området i Stockholm 1. september

Stockholm-konferansen om den humanitære situasjon i Det palestinske området 1. september er en oppfølging av det internasjonale møtet som ble avholdt i Genève 14. juli. Sammen med Sverige, Spania og FN tok Norge initiativ til dette møtet for å skape større internasjonale oppmerksomhet omkring FNs nødhjelsappell for det palestinske folk. Norge er medarrangør for konferansen i Stockholm. Statssekretær Raymond Johansen vil være møteleder. Konferansen holdes dagen etter giverkonferansen for Libanon.

  • Den internasjonale konferansen i Stockholm om den humanitære situasjonen i Det palestinske området er svært viktig. Den bidrar til å opprettholde verdenssamfunnets fokus på den sterkt forverrede humanitære situasjon til det palestinske folk etter de israelske militære aksjonene, fremholder stassekretær Raymond Johansen.
  • Økt humanitær innsats til det palestinske folk er nødvendig. Samtidig er det viktig at Det palestinske området ikke bare håndteres som et humanitært kriseområde. De underliggende konflikter må adresseres på en tilfredsstillende måte. Det synes derfor nødvendig å etablere en bred politisk prosess for dette formålet, sier utenriksministeren.
  • Norge har i løpet av juli og august tilleggsbevilget 150 millioner kroner som et direkte svar på den økende humanitære krisen i Det palestinske området. Totalt har Norge bevilget om lag NOK 300 millioner i humanitær bistand til Det palestinske området. Dette gjør Det palestinske området til en av de største mottakerne av norsk humanitær bistand både i absolutte tall og per innbygger, sier utenriksministeren. Innsatsen kommer i tillegg til Norges langsiktige utviklingssamarbeid i Det palestinske området og gjennom FN-systemet på om lag NOK 350 millioner kroner i 2006.

Pressekontakt for statssekretæren: Avdelingsdirektør Susan Eckey, mobil 91 11 59 93.

****

Les Raymond Johansens innlegg på giverkonferansen her (engelsk)