Historisk arkiv

Svar til Stortinget angående Norfund

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

På bakgrunn av medieoppslag og en påfølgende henvendelse fra Stortinget har utviklingsminister Erik Solheim bedt styreleder om en full gjennomgang av Norfunds strategi og virksomhet. (10.10.06)

Pressemelding

Nr.: 129/06
Dato: 10.10.06

Svar til Stortinget angående Norfund

Utviklingsminister Erik Solheim har i dag sendt svar til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité som har bedt om en redegjørelse om Norfund med bakgrunn i mediaoppslag den senere tid.

- Jeg tar denne saken svært alvorlig og har bedt styreleder om en full gjennomgang av Norfunds strategi og virksomhet, sier utviklingsminister Erik Solheim.

Medieoppslagene som er bakgrunnen for henvendelsen fra Stortinget har tatt for seg flere forhold ved Norfund. Fokuset har for det første vært på om det har vært personal- og organisasjonsproblemer innad i Norfund. Det andre fokuset har vært på forskjellige sider av Norfunds investeringer i utlandet.

På det første området reviderte Ernst & Young i vår Norfund etter ønske fra styret. Det går klart fram i rapporten at Norfund hadde organisasjonsmessige problemer som krevde øyeblikkelige tiltak. Administrerende direktør meddelte at han ønsket avløsning, og styret samtykket i dette. Ny administrerende direktør tiltrådte stillingen 11. september. - Jeg har full tillit til styreleders håndtering av de organisasjonsmessige problemene, og er fornøyd med at en ny direktør er tilsatt, kommenterer utviklingsminister Solheim.

Når det gjelder Norfunds investeringer i det som har blitt omtalt som "skatteparadis", har Norfunds styreleder igangsatt et arbeid for å kartlegge alle sider av denne saken.

– Jeg ser fram til redegjørelsen fra Norfund, og vil orientere Stortinget om denne siden av saken så snart redegjørelsen foreligger, sier utviklingsminister Solheim.

Pressekontakt: informasjonssjef Roy Freddy Andersen: 90 61 05 30