Historisk arkiv

Utenriksministeren gratulerer Irak med ny regjering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg er glad for at Iraks nasjonalforsamling i dag har godkjent en ny samlingsregjering. Det irakiske folk fortjener å få en bred og inkluderende regjering som kan ta fatt på alle de vanskelige utfordringene landet står overfor, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (21.05.06)

Pressemelding

Nr.: 62/06
Dato: 20.05.2006

Utenriksministeren gratulerer Irak med ny regjering


-Jeg er glad for at Iraks nasjonalforsamling i dag har godkjent en ny samlingsregjering. Det irakiske folk fortjener å få en bred og inkluderende regjering som kan ta fatt på alle de vanskelige utfordringene landet står overfor, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

-En bedring i den alvorlige sikkerhetssituasjonen krever at irakiske myndigheter har forankring og støtte i folket. Vi må håpe at nasjonalforsamlingens godkjennelse av samlingsregjeringen kan bidra til det, sier Støre.

- Det tar tid å bygge demokrati og Irak har en lang vei å gå. Men det er gjennomført valg og etablering av en regjering er et avgjørende første steg.

-En bedret sikkerhetssituasjon er en forutsetning for å nå målet om et samlet og stabilt Irak. Norge vil fortsette å støtte arbeidet med å demokratisere og gjenoppbygge Irak, sier Støre.