Historisk arkiv

Utnevnelse av ny sendelagsleder til Sri Lanka Monitoring Mission (SLMM)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Etter konsultasjon med srilankesiske myndigheter og de tamilske tigrene, besluttet Norge å invitere kandidater til stillingen som sendelagsleder for den nordiske observatørgruppen SLMM fra alle bidragsytende land. Utenriksdepartementet har gleden av å informere om at Brigader Ulf Henricsson er utnevnt som ny sendelagsleder for SLMM. (21.02.06)

Pressemelding

Nr.: 28/06
Dato: 21.02.2006

Utnevnelse av ny sendelagsleder til Sri Lanka Monitoring Mission (SLMM)

Utenriksdepartementet har gleden av å informere om at Brigader Ulf Henricsson er utnevnt som ny sendelagsleder for SLMM.

Etter konsultasjon med srilankesiske myndigheter og de tamilske tigrene, besluttet Norge å invitere kandidater til stillingen som sendelagsleder for den nordiske observatørgruppen SLMM fra alle bidragsytende land. Brigader Henricsson fra Sverige vil tiltre i stillingen som sendelagsleder den 1 april 2006. ”Det er svært positivt at et av de andre nordiske landene har fremmet en så utmerket kandidat for denne viktige stillingen”, sier Utviklingsminister Erik Solheim.

Brigader Henricsson etterfølger Brigader Hagrup Haukland i stillingen som sendelagsleder. Brigader Haukland har jobbet for SLMM i til sammen fire år, som stabssjef fra 2002 til 2004, og som sendelagsleder fra 2005. Utviklingsministeren roser Hauklands lange tjeneste for SLMM, og sier at ”Norge er svært takknemlige for Brigader Hauklands fremragende håndtering av sitt oppdrag for SLMM”.

Pressekontakt: Informasjonssjef Espen Gullikstad, mobil +47 91 70 81 22