Historisk arkiv

Utviklingsminister Solheim besøker Nepal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Erik Solheim besøker Nepal i tidsrommet 2.-5. mai. Formålet med reisen er å drøfte norsk støtte til Nepal og hvordan det internasjonale samfunnet på best mulig måte kan samarbeide med Nepal om landets demokratiprosess. (28.04.06)

Pressemelding

Nr.: 54/06
Dato: 28.04.06

Utviklingsminister Solheim besøker Nepal.

Utviklingsminister Erik Solheim besøker Nepal i tidsrommet 2.-5. mai. Formålet med reisen er å drøfte norsk støtte til Nepal og hvordan det internasjonale samfunnet på best mulig måte kan samarbeide med Nepal om landets demokratiprosess.

- Nepal står overfor store politiske, økonomiske og sosiale oppgaver. Norge ønsker å bidra til at disse kan løses i samråd med den nye regjeringen, de politiske partiene og det sivile samfunn. Vi håper dette også vil styrke grunnlaget for å løse den væpnede konflikten i landet, gjennom forhandlinger med maoistene, sier utviklingsminister Solheim

Under besøket vil utviklingsministeren ha samtaler med landets statsminister, utenriksminister, ledere og andre representanter for flere politiske partier. Et besøk til et norskstøttet utviklingsprosjekt inngår også i programmet.

Pressekontakt: Underdirektør May Elin Stener, mobiltelefon 95 86 47 01