Historisk arkiv

Utviklingsministeren inviterer til møte med verdensbankpresident Paul Wolfowitz

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Paul Wolfowitz er i Oslo i forbindelse med EITI-konferansen. Utviklingsministeren ønsker at kritiske røster til Verdensbanken skal få anledning til å komme i direkte dialog med Wolfowitz. Det legges i den forbindelse opp til et pressemøte med Wolfowitz og Solheim i Utenriksdepartementet søndag 15. oktober kl. 19.15. (12.10.06)

Priv. til red.

Unr./06
Dato: 12.10.2006

Utviklingsministeren inviterer til møte med verdensbankpresident Paul Wolfowitz

Paul Wolfowitz er i Oslo i forbindelse med EITI-konferansen som avholdes på Oslo Plaza 16.-17. oktober. Utviklingsministeren ønsker at kritiske røster til Verdensbanken skal få anledning til å komme i direkte dialog med Wolfowitz, og har derfor invitert representanter for det sivile samfunn og akademia til et møte med Wolfowitz om Verdensbanken og norsk Verdensbankpolitikk. Møtet finner sted i Utenriksdepartementet søndag 15. oktober kl. 18.00-1900.

Selve møtet er ikke åpent for pressen. Det legges opp til et pressemøte med Wolfowitz og Solheim i Utenriksdepartementet kl. 19.15. Her vil også Verdensbankens handlingsplan ”Gender as smart economics” bli presentert. Dette er en plan for hvordan man skal øke kvinners økonomiske innflytelse i fattige land. Norge støtter likestillingsarbeidet i Verdensbanken. Handlingsplanen er et samarbeid mellom Verdensbanken og UNIFEM.

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Odd Naustdal, mobil 91 14 94 90