Historisk arkiv

WHO. Generaldirektør Lees bortgang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Med Lee Jong-wooks bortgang har verden mistet en leder for helse, utvikling og kamp mot fattigdom, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (23.05.06)

Pressemelding

Nr.: 63/06
Dato: 23.05.06

WHO. Generaldirektør Lees bortgang

- Med Lee Jong-wooks bortgang har verden mistet en leder for helse, utvikling og kamp mot fattigdom. Lee har gjennom en årrekke gitt verdifulle bidrag til det globale helsesamarbeidet og vil bli dypt savnet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg kjenner Lee som en nær venn og kollega fra arbeidet i Verdens Helseorganisajson (WHO). Med sin lange erfaring og store kunnskaper var han med på å gjennomføre Gro Harlem Brundtlands reformer av WHO. Han var en engasjert, humørfylt og hardt arbeidende mann med fast overbevisning om betydningen av helse i kampen mot fattigdom, sier Støre.

- Det er med sorg jeg har mottatt budskapet om Lees plutselige bortgang. Lee var en engasjert og inspirerende medarbeider i WHO, og vi har holdt løpende kontakt siden den gang. Hans bortgang er et smertefullt tap for WHO og hele FN-familien. Mine tanker går til hans kone og sønn og alle medarbeiderne i WHO, sier Gro Harlem Brundtland.

Lee Jong-wook, opprinnelig fra Korea, har arbeidet i WHO i 20 år. Han var en nær medarbeider av Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støre, i hennes tid som generaldirektør i WHO (1998 til 2003). Lee etterfulgte Brundtland som generaldirektør i 2003. Han døde i Génève, der verdens helseledere i dag møtes for å diskutere verdens helsesituasjon.