Historisk arkiv

H.M. Dronningens fødselsdagsfeiring 4.– 6. juli – presseopplegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Feiringen av H.M. Dronningens fødselsdag starter i Stavanger 4. juli om morgen med vandring fra Kongeskipet til Tusenårsstedet, før det blir takkegudstjeneste i Domkirken.

Feiringen av H.M. Dronningens fødselsdag starter i Stavanger 4. juli om morgen med vandring fra Kongeskipet til Tusenårsstedet, før det blir takkegudstjeneste i Domkirken.  Etter gudstjenesten blir det igjen byvandring.  Under byvandringene vil det være underholdning.  Det er den norske kongefamilien som deltar på disse vandringene.  Gjester fra Europas kongehus vil ankomme Stavanger i løpet av dagen. Stavanger kommune holder lunsj på Hall Toll, mens fødselsdagen avsluttes med en privat festmiddag på ”Flor og Fjære” på Sør-Hidle, før de kongelige går om bord i  K/S ”Norge”, ”Dannebrog” og KNM ”Horten”.

Torsdag 5. juli åpner H.M. Dronningen Spangereidkanalen og deretter besøkes Lindesnes fyr, før avreise videre østover.  Pressen vil kunne følge skipene i båt på deler av turen torsdag kveld.

Fredag 6. juli er det seiling gjennom Blindleia om formiddagen og ankomst til Arendal om kvelden.  I Arendal er det byvandring med underholdning. Cruiset avsluttes på Kongeparets landsted på Mågerø. 

Programmet for de kongelige på Mågerø er privat og vil i hovedsak ikke være tilgjengelig for pressen.

Utenriksdepartementet har reservert rom for pressen på Skagen Brygge Hotel i Stavanger fra 3. til 5. juli til NOK 1.185.- pr. natt.  Videre vil det være busstransport fra Stavanger til Arendal 5. juli om morgen.  Det er reservert rom til pressen i Arendal fra 5. til 7. juli på Thon Hotel Arendal til NOK 990.- pr. natt og Clarion Hotel Tyholmen til NOK 1.090.- pr. natt.  Det arbeides med å skaffe båt til pressen slik at deler av seilturen til skipene 6. juli kan dekkes.  Det vil være mulighet for pressen å bli med i båt ut til Lyngør fredag 6. juli om kvelden.  Det er et begrenset antall med værelser som UD har reservert og det vil også være begrenset antall på båttransporten.  Fra Arendal er det buss eller tog til Oslo eventuelt Kristiansand.  UD legger ikke opp til egen transport for pressen fra Arendal.

Det vil bli utarbeidet et presseprogram med detaljer omkring cruiset.

Akkreditering til feiringen må skje på vedlagte skjema og sendes til press@mfa.no innen onsdag 28. juni kl 1200.