Historisk arkiv

Norge gir 14,5 millioner kroner til flomofre i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet bevilger 14,5 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet etter flomkatastrofen i Pakistan. Minst 340 mennesker har mistet livet i flommen som berører om lag 2,5 millioner mennesker.

Vannmassene har drevet flere enn 300 000 mennesker fra sine hjem, og resultert i omfattende materielle ødeleggelser i flere av Pakistans provinser, særlig i Balochistan og Sindh.

Mest alvorlig er skadene på fysisk infrastruktur, som veier, broer og elektrisitetsforsyning, samtidig som svært mange mennesker har behov for midlertidig husly, mat, rent vann, utstyr og sanitære tilbud. Titusener er plassert i teltleire, og tilstrømningen til leirene øker stadig.

– Behovet for nødhjelp er stort og det haster å få fram hjelp, også for å forhindre epidemier. Den politiske uroen etter dramatikken omkring Lal Masjid-moskeen har ført til at rednings- og hjelpearbeidet etter flommen har fått mindre oppmerksomhet enn flommens omfang skulle tilsi, sier utviklingsminister Erik Solheim.

Bevilgningen fra Utenriksdepartementet kanaliseres i betydelig grad gjennom FNs humanitære organ OCHA og UNICEF, basert på en FN-appell som ble lansert i Geneve onsdag 18. juli. Støtte er også gitt til hjelpearbeidet som Det internasjonale Røde Kors/Norge Røde Kors og norske frivillige organisasjoner står for etter flomkatastrofen.

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, tlf. 99 40 93 23.