Historisk arkiv

Støre og Solheim åpner Kina-forum og presenterer regjeringens nye Kina-strategi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Regjeringen har besluttet å opprette et Kina-forum for å bidra til økt kontakt mellom offentlige aktører, næringslivet, akademia og andre i Norge som er engasjert i Kina-spørsmål. Presentasjonen overføres også direkte på Internett.

Regjeringen har besluttet å opprette et Kina-forum for å bidra til økt kontakt mellom offentlige aktører, næringslivet, akademia og andre i Norge som er engasjert i Kina-spørsmål.

Det første møtet i Kina-forumet finner sted i Ingeniørenes Hus, Kronprinsens gate 17, tirsdag 14. august kl. 11.00 -  12.00. Møtet er åpent for pressen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil på møtet presentere regjeringens nye Kina-strategi, mens utviklingsminister Erik Solheim vil kommentere Kina i et utviklingsperspektiv. Det blir påfølgende paneldebatt og spørsmål fra salen. I panelet deltar også statssekretærer fra Forsvarsdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Miljøverndepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Fra kl. 12.00 -  12.30 vil det bli anledning for pressen til å møte utenriksminister Støre og utviklingsminister Solheim.

Pressekontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Tor-Henrik Andersen, mobil 41 55 48 28
Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, mobil 99 40 93 23

Presentasjonen av Kina-strategien overføres direkte på nettet.