Historisk arkiv

Knut Vollebæk blir høykommissær for nasjonale minoriteter i OSSE

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksministeren gratulerer Knut Vollebæk, som i dag er utnevnt til høykommissær for nasjonale minoriteter i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Ambassadør Knut Vollebæk ble i dag utnevnt til høykommissær for nasjonale minoriteter i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Høykommissæren har ansvar for å følge opp nasjonale minoriteters problemer i OSSEs medlemsland. Høykommissæren skal også bidra til å forebygge konflikter gjennom stille diplomati og prosjektarbeid.

- Det er gledelig at Knut Vollebæk er utnevnt til OSSEs høykommissær for nasjonale minoriteter. OSSE har valgt en meget dyktig, kunnskapsrik og aktiv person. Med sin lange diplomatiske erfaring og personlige egenskaper har Vollebæk de beste forutsetninger for å lykkes i denne krevende stillingen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Ambassadør Vollebæk var Norges utenriksminister i perioden 1997 – 2000 og ledet OSSE under det norske formannskapet i 1999. I 2005 fikk han også i oppgave å lede OSSEs reformpanel. Knut Vollebæk har vært Norges ambassadør i Washington DC siden 2001.

Ambassadør Vollebæk vil i løpet av kort tid tiltre stillingen. Han er utnevnt for en treårsperiode med muligheter for å forlenge stillingen i ytterligere tre år. Vollebæk vil i den tiden han er ansatt som høykommissær for nasjonale minoriteter ha permisjon fra Utenriksdepartementet.