Historisk arkiv

Nytt program for å styrke miljøbevegelser i Sør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet, WWF, Regnskogfondet og Utviklingsfondet lanserte tirsdag et nytt samarbeid for å styrke miljøbevegelser i utviklingsland. Regjeringen bidrar med 70 millioner kroner over tre år til det nye programmet.

Utenriksdepartementet, WWF, Regnskogfondet og Utviklingsfondet lanserte i dag et nytt samarbeid for å styrke miljøbevegelser i utviklingsland. Regjeringen bidrar med 70 millioner kroner over tre år til det nye programmet.

- Miljøbevegelsen har en avgjørende oppgave i å styrke miljøarbeidet i Bilde: Utviklingsminister Erik Solheim under lanseringen av et nytt samarbeid med miljøorganisasjonene. Foto: Pierre de Brisis, UDutviklingsland. Gjennom dette nye samarbeidet håper vi å bidra til et kritisk og velfungerende sivilt samfunn, slik at utviklingslandene selv skal bli i stand til å forvalte miljø og ressurser på en bærekraftig måte, sa utviklingsminister Erik Solheim under lanseringen.

Frivillige organisasjoner og andre pressgrupper fra det sivile samfunn spiller en helt sentral rolle for å få viktige miljøspørsmål på dagsorden og holde myndighetene ansvarlige. Deres rolle er spesielt viktig i utviklingsland, som er svært sårbare overfor negative miljøendringer. Derfor lanserer Utenriksdepartementet nå i samarbeid med WWF, Regnskogfondet og Utviklingsfondet et nytt program for å støtte og styrke miljøbevegelser i utviklingsland.

Programmet tar sikte på å styrke lokale miljøorganisasjoner i deres arbeid for å ivareta miljøet og bidra med miljøfaglig kompetanse til egne myndigheter og opinion.  WWF, Regnskogfondet og Utviklingsfondet vil fordele støtten til prosjekter innen politisk påvirkningsarbeid, institusjonelle kjernefunksjoner, faglig og administrativ kapasitetsbygging og nettverksarbeid. De vil også være ansvarlige for den faglige og administrative oppfølgingen av prosjektene.

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Hilde Klemetsdal, mobil: 91 65 05 28