Historisk arkiv

Utenriksminister Støre: - Koalisjonsregjeringen i Nord-Irland en historisk begivenhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Selvstyret som i dag er gjenopprettet i Nord-Irland er en historisk begivenhet, og et viktig skritt på veien mot fred i provinsen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Selvstyret som i dag er gjenopprettet i Nord-Irland er en historisk begivenhet, og et viktig skritt på veien mot fred i provinsen, sier utenriksminister Støre.

Regjeringsdannelsen kommer som et resultat av direkte forhandlinger mellom partene, og tidligere bitre fiender sitter nå sammen i regjeringen.

- Viljen til å sette til side tidligere uenighet og sammen ta opp regjeringsmakten, innebærer en ny tid for Nord-Irland. Dagens begivenhet gir håp om en ny og bedre hverdag for befolkningen i Nord-Irland, og at de sakte men sikkert kan legge bak seg mer enn 30 år med konflikt og vold. Enigheten viser at parter som framstår som uforsonlige kan komme sammen gjennom dialog, sier Støre.

- Selv om partene nå rent politisk har tatt et nytt, viktig skritt framover gjenstår mye forsoningsarbeid i Nord-Irland. For forsoningsprosessen er det nå svært viktig at alle grupper gis mulighet for respekt og fornying slik at prosessen blir mest mulig inkluderende, sier utenriksminister Støre.