Historisk arkiv

Positivt at Nord-Korea stenger kjernekraft

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det er gledelig at IAEA har slått fast at Nord-Korea har stengt sine kjernefysiske anlegg. Dette er et viktig skritt på veien mot en kjernevåpenfri koreansk halvøy, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Det er gledelig at IAEA har slått fast at Nord-Korea har stengt sine kjernefysiske anlegg. Dette er et viktig skritt på veien mot en kjernevåpenfri koreansk halvøy, sier utenriksminister Støre.

- Vi håper den fremgang vi har hatt de seneste dager vil føre til at Nord-Korea oppgir sitt kjernevåpenprogram og at dette skjer under oppsyn av IAEA. De pågående sekspartsforhandlingene i Beijing vil være viktige for å komme til et slikt resultat, uttaler utenriksminister Støre.

- En avvikling av det nord-koreanske kjernevåpenprogrammet vil være et viktig skritt i arbeidet for å hindre spredning av kjernevåpen og som et bidrag til kjernefysisk nedrustning. Jeg vil spesielt framheve betydningen av dette er oppnådd ved bruk av diplomatiske virkemidler og aktivt samarbeid mellom berørte land. Det bør utgjøre et eksempel til etterfølgelse, fremholder Støre.

- Fra norsk side har vi en dialog gående med IAEA for å avklare på hvilken måte vi kan støtte opp om IAEAs videre arbeid i landet, avslutter utenriksministeren.