Historisk arkiv

Norge deltar i internasjonalt møte om barnesoldater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Formålet med konferansen, der statssekretær Anne F. Stenhammer deltar, er bl.a. å enes om prinsipper for mer effektiv innsats for å hindre rekruttering av barnesoldater. (05.02.07)

Pressemelding

Nr.: 010/07
Dato: 05.02.07

Norge deltar i internasjonalt møte om barnesoldater

Statssekretær Anne F. Stenhammer deltar mandag 5. februar på konferansen ”Free children from war” i Paris.

Formålet med konferansen er å enes om prinsipper for mer effektiv innsats for å hindre rekruttering av barnesoldater, og for å beskytte og reintegrere tidligere barnesoldater. Stenhammer vil delta i et panel som skal diskutere løslatelse og reintegrering av barn som har tatt del i væpnet konflikt.

- Det er viktig at barn som har vært soldater får muligheten til å bli en del av samfunnet igjen. Alle må respektere internasjonale normer på feltet. Vi må også ta tak i forhold i samfunnet som hindrer reintegrering av barnesoldater, og det må vi gjøre på en langsiktig og helhetlig måte, sier Anne F. Stenhammer.

Lederen for Unicef, Verdensbankens president, FNs spesialrepresentant for barn i væpnet konflikt, og en rekke representanter for regjeringer og ikke-statlige organisasjoner vil delta i konferansen, som arrangeres av franske myndigheter og Unicef i fellesskap.

Kontaktperson: Barneambassadør Ragne Birte Lund, tlf. +47 97 18 85 97