Historisk arkiv

Parlamentsvalget i Serbia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Valgdeltakelsen fra nærmere 2/3 av velgerne i gårsdagens parlamentsvalg i Serbia er et solid tillitsvotum til de demokratiske kreftene i landet. Det foreløpige resultatet ser ut til å gi et godt grunnlag for å fortsette utviklingen mot et nærmere europeisk samarbeid som har vært fulgt de siste årene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (22.01.07)

Pressemelding

Nr.: 07/07
Dato: 22.01.07

Parlamentsvalget i Serbia

Utenriksminister Jonas Gahr Støre understreker at valgdeltakelsen fra nærmere 2/3 av velgerne i gårsdagens parlamentsvalg i Serbia er et solid tillitsvotum til de demokratiske kreftene i landet. - Selv om Serbia står foran mange utfordringer, ser det foreløpige valgresultatet ut til å gi et godt grunnlag for å fortsette utviklingen mot et nærmere europeisk samarbeid som har vært fulgt de siste årene, sier utenriksministeren.

- Norge vil fortsette sin omfattende bistand til de demokratiske reformprosessene og institusjonsutviklingen i Serbia. Det er oppløftende at den demokratiske blokken ser ut til å få et solid flertall i parlamentet, sier Støre.

- Serbia står overfor mange krevende utfordringer i tiden fremover, ikke minst i forhold til Kosovos fremtid. Det er derfor viktig at en handlekraftig regjering raskt kommer på plass, understreker utenriksminister Støre.