Historisk arkiv

Norge gir 30 millioner kroner til ren energi i utviklingsland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Regjeringen gir 30 millioner norske kroner over tre år til Partnerskapet for fornybar energi og energieffektivisering (REEEP). Pengene skal blant annet gå til vannpumper drevet med solcelleteknologi og isolering av hus i fattige områder.

Regjeringen gir i dag 30 millioner norske kroner over tre år til Partnerskapet for fornybar energi og energieffektivisering (REEEP). Bidraget skal føre til økt bruk av ren energi i fattige land. Pengene skal blant annet gå til vannpumper drevet med solcelleteknologi og isolering av hus i fattige områder.

- I en tid da energi er et knapphetsgode, er det viktig at vi bidrar til at fattige land kan utnytte den lille energien de har enda bedre. Kan vi hjelpe disse landene med å skaffe miljøvennlig og fornybar energi, gjør vi verden noe godt, sier utviklingsminister Erik Solheim.

Partnerskapet for fornybar energi og energieffektivisering (REEEP) er en internasjonal sammenslutning av regjeringer, ikke-statlige organisasjoner og bedrifter som arbeider for fornybar energi og energieffektiv teknologi. Partnerskapet fokuserer på lavere karbonutslipp, økt energisikkerhet og sikker tilgang på ren energi. Dette partnerskapet er et ledd i den norske handlingsplanen for miljø i utviklingsarbeidet. Partnerskapet er spesielt aktive i Kina, Brasil, India og Sør-Afrika.

- Rundt 1,5 milliarder mennesker har ikke tilgang til elektrisitet i verden i dag. Uten nok energi som folk har råd til, hindres utvikling i fattige land. Utbygging av fornybar energi reduserer fattigdom og hemmer klimaendringer, sier Solheim.

Pressekontakt: informasjonsrådgiver Marte Lid, tel: 91 65 05 28