Historisk arkiv

Støre deltar på Midtøsten-konferanse i Madrid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Konferansen er et nytt initiativ for å bidra til den regional dialog mellom partene i Midtøsten-konflikten, og utenriksministeren er en av initiativtakerne til konferansen sammen med Spanias utenriksminister. (05.01.07)

Priv. til red.

Nr.: Unr./07
Dato: 04.01.07

Støre deltar på Midtøsten-konferanse i Madrid

Utenriksminister Jonas Gahr Støre holder åpningsinnlegg på Midtøsten-konferansen i Madrid 10.- 12. januar. Konferansen er et nytt initiativ for å bidra til den regional dialog mellom partene i Midtøsten-konflikten. Utenriksministeren er en av initiativtakerne til konferansen sammen med Spanias utenriksminister. Den norske, spanske, svenske og danske regjeringen støtter konferansen som arrangeres av frivillige organisasjoner, bl.a. Fafo fra Norge.

Utgangspunktet for konferansen er at det er 15 år siden de regionale Midtøsten-forhandlingene i Madrid. Flere sentrale deltakere fra disse forhandlingene er ventet å delta.

Politiske aktører vil i dialog med det internasjonale samfunn søke å finne løsninger på regionale og bilaterale konflikter. Stortingspresident Thorbjørn Jagland vil delta som en av fire tilretteleggere under konferansen.

Mer informasjon er tilgjengelig på konferansens hjemmeside

Pressekontakt: kommunikasjonssjef Anne Lene Dale Sandsten, mobil 90 85 81 14