Historisk arkiv

Deltagelse fra pressen på utenriksminister Støres reise til Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Pressen inviteres til å være med når utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Afghanistan 15. – 19. januar 2008. Formålet med reisen er å gjennomføre bilaterale samtaler med afghanske myndigheter og å synliggjøre og markere langsiktig norsk utviklingsbistand.

Pressen inviteres til å være med når utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Afghanistan 15. – 19. januar 2008. Formålet med reisen er å gjennomføre bilaterale samtaler med afghanske myndigheter og å synliggjøre og markere langsiktig norsk utviklingsbistand. Utenriksministeren vil også møte representanter for internasjonale organisasjoner i Afghanistan, norske NGOer og militære styrker.

Programmet for reisen er fortsatt under utarbeidelse, men foreløpig legges det opp til avreise fra Oslo tirsdag 15.01, med ankomst Kabul om formiddagen onsdag 16.01. Avreise fra Kabul fredag 18.01, med ankomst Oslo lørdag 19.01.

Det bes om at interesserte redaksjoner melder inn eventuell deltagelse så snart som mulig, og senest innen 2. januar 2008.

Utenriksministerens reiserute er ennå ikke endelig fastlagt. Charterfly vurderes. Om det eventuelt blir plass til pressen på det flyet er ikke avklart, men det kan bli en mulighet. Alternativt anbefales reiserute via Dubai.

Dersom man ønsker bistand fra ambassaden for bestilling av flybilletter ( FN fly,  Dubai-Kabul-Dubai) og reservasjon av hotell bes det om en rask tilbakemelding (før julaften).

Praktisk informasjon:

Hotell:
Ambassaden i Kabul kan bestille rom til journalister/fotografer på Serena Hotel i Kabul.
Pris/natt: USD 174 (deluxe room) eller USD 194 (garden deluxe room)  - oppgjør kun cash i USD, Euro eller Afghani. Kreditkort kan desverre IKKE benyttes

Pressen må gjøre opp hotellregningene sine selv direkte med Serena Hotel.

Internett: Trådløst på restaurant og fellesområdene i hotellet, kabel-forbindelse på rommene
 
Mobildekning: Norske mobiltelefoner kan brukes, må velge lokalt nettverk. Vi anbefaler Roshan som den mest stabile.
 
Strøm: 220 V, stikk-kontakter som norske (two-pin, runde eller også tre-pin) På rommene er det to multi-uttak der man kan plugge inn begge typer plugger.
 
Transport i Afghanistan:
Ambassaden bestiller minibuss for pressen (NB: ikke pansret minibuss). Denne brukes til transport også mellom hotell og flyplass i den grad det er mulig (dersom de fleste ankommer med samme fly). Minibussen inngår i kortesjen til de møter der pressen får adgang.

Dersom pressen skal ha transport til andre steder enn det som inngår i programmet, må dette ordnes på egen hånd. Hotellets transporttjeneste kan være behjelpelig.
 
Transport for pressen til og fra eventuelle feltbesøk (for eksempel til Maimana) med fly besørges av ambassaden. Dersom det skulle oppstå en situasjon som gjør det umulig å få plass til samtlige journalister/fotografer ved transport til feltbesøk kan det bli aktuelt å lage pool. Vi håper å unngå det, men ber om forståelse dersom det blir nødvendig.

Fly:
Ambassaden bestiller flybilletter på FN-flyet for strekningen Dubai-Kabul-Dubai for de fotografer/journalister som ønsker det. Ambassaden betaler forskudd, men må ha oppgjør i kontanter (i USD) etter ankomst Kabul. De som ønsker denne reisemåten må selv sørge for å komme seg til Dubai.
 
Pris:
FN-fly, en vei Dubai-Kabul: USD 330 (USD 660 t/r)
Kam Air: business klasse USD 320 (en vei), økonomi USD 210 (en vei)
Pris for plass i event. charterfly er ikke klart.

Mulige ruter:
  
Tirsdag 15.januar 
fra Dubai til Kabul :
UNHAS (vanlig flyvning) , avg. Dubai kl. 1200 ankomst Kabul kl. 1500
Kam Air, avg Dubai kl. 0800, ank Kabul kl.1100
Kam Air, avg Dubai kl. 1300, ank Kabul kl.1500
 
Mulige utreiser:
 
Torsdag 17.januar
Kabul til Dubai:
UNHAS, avg kl. 0900, ank kl. 1100
Kam Air, avg. kl 0900 ank Dubai kl. 1100
Kam Air avg. kl. 1500, ank Dubai kl. 1700
 
Kabul til Islamabad:
UNHAS, avg kl. 0800, ank kl. 1050 (NB via Jalalabad)
UNHAS, avg kl. 1500, ank kl.1645
 
Fredag 18.januar
Kabul til Dubai:
Kam Air, avg. kl 0900 ank Dubai kl. 1100
Kam Air avg. kl. 1500, ank Dubai kl. 1700
 
Vi gjør oppmerksom på at flytiden kan forskyves på UNHAS på strekningen Kabul-Islamabad-Kabul, og at det er oftest lite fly (Beechcraft 1900)
 
Påmelding bes sendt bsv@mfa.no , med kopi til kommunikasjonsenheten@mfa.no innen 2. januar 2008 (innen kl. 12.00 julaften dersom ambassaden skal besørge flybilletter og hotell).

I påmeldingen bes oppgitt følgende:

- Institusjon/media
- Fullt navn
- Funksjon/arbeidsoppgave under reisen
- Fødselsdato
- Blodtype
- Nasjonalitet
- Passnummer
- Mobiltelefonnummer (som er tilgjengelig også under reisen)
- E-post
- Om man ønsker at ambassaden tar seg av hotell og/eller flybilletter eller om man sørger for dette på egenhånd.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen, mobil 480 45 122