Historisk arkiv

Utenriksminister Støre til Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Afghanistan fra 16.-19. januar. Hovedformålet med besøket er å holde politiske samtaler med afghanske myndigheter – bl. president Karzai - og internasjonale representanter, samt fokusere på den sivile innsatsen som gjøres for å gjenoppbygge og stabilisere landet. (12.01.07)

Priv. til red.

Nr.: Unr./07
Dato: 12.01.07

Utenriksminister Støre til Afghanistan

Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Afghanistan fra 16.-19. januar 2007. Hovedformålet med besøket er å holde politiske samtaler med afghanske myndigheter og internasjonale representanter, samt fokusere på den sivile innsatsen som gjøres for å gjenoppbygge og stabilisere landet.

I Kabul vil utenriksminister Støre møte president Karzai, utenriksminister Spanta og andre sentrale ministere i den afghanske regjeringen. Utenriksministeren vil også ha samtaler med Natos ISAF-styrke, DCOMISAF general Watt og lederen for UNAMA, SRSG Tom Koenigs.

I tillegg til Kabul vil utenriksministeren besøke det norske regionale stabiliseringslaget (PRT) i Maimana (Nord-Afghanistan) og et nederlandsk PRT i Tirin Kot (Sør-Afghanistan). PRTene inngår i ISAF-styrken. I forbindelse med besøkene i Maimana og Tirin Kot legges det også opp til møter med lokale myndigheter, NGOer og prosjektbesøk. ( Se vedlagt utkast til program).

Pressekontakt Frode Overland Andersen, +47 48 04 51 22