Historisk arkiv

Utenriksministeren støtter FNs forslag om Kosovos fremtid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Martti Ahtisaaris forslag er en realistisk og balansert skisse til et kompromiss når det gjelder Kosovos framtidige status, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (02.02.07)

Pressemelding

Nr.: 09/07
Dato: 02.02.07

Utenriksministeren støtter FNs forslag om Kosovos fremtid

- Martti Ahtisaaris forslag er en realistisk og balansert skisse til et kompromiss når det gjelder Kosovos framtidige status, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utenriksministeren understreker videre at partene i tiden fremover må bidra konstruktivt i den dialogen FNs spesialutsending har lagt opp til. – Det er gjennom dialog man sikrer at skissen legger grunnlaget for en stabil og varig løsning for Kosovo, sier Støre som legger vekt på at Ahtisaaris forslag åpner for konsultasjoner.

Picture: KFOR

Et fortsatt internasjonalt engasjement er nødvendig for å sikre Kosovos framtid. Foto: Photo:Torgeir Haugaard/ Forsvarets Mediesenter

- Det er helt avgjørende at det internasjonale samfunnet står samlet bak forslaget, og støtter opp om Ahtisaaris videre arbeid for stabilitet i regionen, understreker utenriksministeren og legger til at det fortsatt vil være et stort behov for internasjonalt engasjement i Kosovo også etter en statusavklaring.

- Norge vil støtte Ahtisaaris videre arbeid, samtidig som vi fortsetter vår omfattende støtte til folket både i Serbia og Kosovo, sier utenriksminister Støre.