Historisk arkiv

Workshop om klimaendringer og humanitære katastrofer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utviklingsminister Erik Solheim åpner fredag 27. april en workshop om klimaendringer, humanitære katastrofer og internasjonal utvikling.

FNs klimapanel har konkludert med at klimaendringene med stor sannsynlighet vil føre til mer flom, tørke og ekstremvær i framtida. Dette kan igjen få alvorlige konsekvenser for menneskers helse og tilgang på mat. Særlig fattige land er sårbare for klimaendringene.

Norge vil gjøre mer for å forebygge humanitære katastrofer som følge av klimaendringene. Utenriksdepartementet (UD) ber nå om innspill til hvordan Norge best kan hjelpe fattige land med å tilpasse seg og bli mindre sårbare overfor klimaendringene. I samarbeid med Senter for klimaforskning (CICERO) og Global Environmental Change and Human Security (GECHS) har UD invitert forskere, politikkutformere og representanter fra humanitære organisasjoner til å diskutere forebygging av humanitære katastrofer sett i lys av klimaendringene.

Dr. Sumaya Ahmed Zaki Eldeen fra Universitetet i Khartoum og Mihir R. Bhatt fra All India Disaster Mitigation Institute er blant innlederne.

Media er velkommen.

Sted: CIENS Resource Centre, Gaustadalléen 21, Oslo.
Tid: Fredag 27. april kl 09.00-16.00

Nærmere informasjon om deltakere og tema finnes på CICEROs nettsider

Pressekontakt for utviklingsministeren:
Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, tlf. 99 40 93 23.