Historisk arkiv

Solheim besøker Etiopia, Madagaskar og Sudan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim reiser til Etiopia, Madagaskar og Sudan 17.-21. november.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim reiser til Etiopia, Madagaskar og Sudan 17.-21. november.  

Solheim er den første norske statsråden som besøker Etiopia etter at forbindelsen med landet ble normalisert i slutten av september. Han skal blant annet ha politiske samtaler, se på næringslivssamarbeidet og den norske innsatsen for å bekjempe vold mot kvinner og kjønnslemlestelse. 

På Madagaskar skal Solheim og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell se nærmere på hvordan framtidas utdanning kan bli i fattige land som Madagaskar. Norske elever er med på turen og sammen med gassiske elever skal de fortelle statsrådene hva en god skole er. I tillegg til politiske samtaler skal Solheim blant annet også besøke norske misjonærer.  

I Sudan vil fokuset være på den nye avtalen om oljebistand, der Norge skal bidra med ekspertise for å forvalte olje og gass på en åpen og miljøvennlig måte. Solheim vil også ha politiske samtaler om gjennomføringen av fredsavtalen mellom Nord- og Sør-Sudan, og særlig spørsmål knyttet til konflikten i grenseområdet Abyei. Norge hadde en sentral rolle i forhandlingene som løste den akutte krisen i sommer. 

Det utlyses pressestipender i forbindelse med reisen. Se egen priv. til red

Pressekontakt: Informasjonssjef Trond Viken, mobil: 992 18 303.