Historisk arkiv

Utenriksministeren gratulerer politisk direktør Kai Eide

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har utnevnt politisk direktør i Utenriksdepartementet Kai Eide som FNs spesialrepresentant for Afghanistan.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har i dag varslet at han vil utnevne politisk direktør i Utenriksdepartementet Kai Eide som FNs spesialrepresentant for Afghanistan.

- Jeg er stolt over at Kai Eide nå utnevnes til den helt sentrale stillingen som FNs spesialrepresentant i Kabul. Denne stillingen er svært viktig for å bedre og styrke samordningen av den internasjonale innsatsen i Afghanistan.  Kai Eide er et utmerket valg og jeg er glad for at han går til jobben med så bred internasjonal støtte. Hans gode kontakter med afghanske myndigheter vil bidra til et tett samarbeid mellom FN og Afghanistan, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Norge legger stor vekt på FNs rolle som koordinator for den internasjonale innsatsen i Afghanistan. Vi har behov for en sterkt FN som makter å påta seg denne oppgaven. Eide vil nå få en nøkkelrolle for det internasjonale samfunnet i Afghanistan, sier utenriksministeren.

- Kai Eides brede erfaring over mange år fra Balkan, og i FN, OSSE og Nato, gjør at han bedre enn de fleste forstår de utfordringene ved koordinering av den internasjonale innsatsen vi står overfor i Afghanistan, sier Støre.

- Eide har gjort en solid jobb som politisk direktør og som en nær medarbeider for meg. Jeg vil savne ham i utenriksdepartementet, men det er en stolt norsk tradisjon å stille våre beste krefter til rådighet for FN og til løsning av viktige internasjonale oppgaver, sier utenriksministeren.

Kai Eide vil i samråd med FN tiltre stillingen innen kort tid.  

Kai Eides CV.