Historisk arkiv

Signeringskonferanse for et internasjonalt forbud mot klasevåpen, Oslo 2. – 4. desember 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Rundt 100 stater ventes representert i Oslo fra 2. – 4. desember i forbindelse med signeringen av konvensjonen for et internasjonalt forbud mot klasevåpen. Konvensjonen ble fremforhandlet i Dublin i mai i år og vil bli undertegnet i Oslo Rådhus.

Rundt 100 stater ventes representert i Oslo fra 2. – 4. desember i forbindelse med signeringen av konvensjonen for et internasjonalt forbud mot klasevåpen. Konvensjonen ble fremforhandlet i Dublin i mai i år og vil bli undertegnet i Oslo Rådhus. 

I tilknytning til undertegningen vil det bli avholdt en undertegningskonferanse i Oslo Rådhus. Det sivile samfunn vil ha en egen scene og ulike arrangement på Fridtjof Nansens plass rett utenfor rådhuset. 

De fleste stater vil være representert på regjeringsnivå (utenriksminister eller stedfortreder). En fullstendig oversikt over deltagere vil foreligge i forkant av konferansen.  

Pressen gjøres oppmerksom på følgende: 

  • Kun akkreditert presse vil ha tilgang til Oslo Rådhus. Akkreditering fås ved å registrere seg på følgende lenke: www.osloccm.no . Akkrediteringsbevis utdeles fra en egen skranke i Oslo Plaza Hotell fra mandag 1. desember kl. 18.00, og ved inngangen til Oslo Rådhus fra onsdag 3. desember kl. 08.00. Gyldig ID-kort eller pass må fremlegges. 
  • Det vil være plass for kamera og fotograf, samt lyduttak i bakre del av rådhussalen (hvor åpningsseremonien og hovedtalene vil finne sted). 
  • Det blir tilbudt mikset live-feed (streaming) fra hovedsalen og fra Munch-rommet (hvor undertegningen vil foregå). Tapping av lyd og bilde fra OB-van på utsiden av Rådhuset (i Borggården). Av plasshensyn vil det ikke være mulig for pressen å stille med egne kameraer i Munch-rommet. 
  • Bildepakker (råmateriale i IMX og DV-PAL format) vil bli tilbudt uten kostnader fra en en egen hjemmeside (ftp-server). Det enkelte lands representants tale og signering, i tillegg til stock shots og bakgrunnsmateriale (klasevåpen i bruk) kan lastes ned ved bruk av brukernavn og passord.  Lenke, brukernavn og passord genereres automatisk fra www.osloccm.no/media. Siden vil være operativ fra 24.11.2008. 
  • Det vil bli etablert dedikerte steder for foto og intervju i Oslo Rådhus. 
  • Pressesenter vil bli etablert i kjelleren (garderoben) i Oslo Rådhus. Pressesenteret vil tilby ca. 40 plasser til pressen, med tilgang til trådløst nett og et begrenset antall fastlinjer for telefon. Faks og kopimaskin vil være tilgjengelig i pressesenteret. 

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen, mobil +47 480 45 122