Historisk arkiv

Den internasjonale kampen mot menneskehandel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Statssekretær Raymond Johansen inviterer til et åpent møte om menneskehandel tirsdag 5. februar, for å diskutere erfaringer og utfordringer i det internasjonale arbeidet mot menneskehandel.

Menneskehandel er et stort og voksende menneskerettighetsproblem og det er samtidig den nest største inntektskilden til organisert kriminalitet i verden. Det er en milliardindustri som bare overgås av handel med illegale våpen og som nå har gått forbi narkotikahandel som den nest største kriminelle virksomheten.

Regjeringens handlingsplan mot menneskehandel ”Stopp menneskehandelen” inneholder en rekke innsatsområder som Utenriksdepartementet har ansvar for. For perioden 2006 – 2009 er det satt av 90 millioner kroner over Utenriksdepartementets budsjett til prosjekter som skal bekjempe menneskehandel. Hva er status for de internasjonale tiltakene? Et stort antall fagfolk fra organisasjoner, forskningsinstitusjoner og departementer vil delta i diskusjonen.

Møtet markerer også at Europarådets konvensjon om tiltak mot menneskehandel trådte i kraft 1. februar i år. Norge har sluttet seg til konvensjonen, og vil bli statspart fra 1. mai i år. Konvensjonen oppretter et nytt uavhengig overvåkingsorgan som skal påse om statene etterlever sine forpliktelser, og gi statene råd om tiltak de bør iversette.

Tid: Kl. 11.00 - 1300, tirsdag 5. februar
Sted: Utenriksdepartementet

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver, Hilde Klemetsdal, mobil: 916 505 28