Historisk arkiv

Miljø- og utviklingsministeren besøker Ghana og Mali 24.-28. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Norge har trappet opp samarbeidet med land i Vest-Afrika, blant annet som følge av regionens økende strategiske betydning. I både Ghana og Mali skal miljø- og utviklingsminister Erik Solheim videreføre den politiske dialogen og gjennomføre flere feltbesøk.

Norge har trappet opp samarbeidet med land i Vest-Afrika, blant annet som følge av regionens økende strategiske betydning. I både Ghana og Mali skal miljø- og utviklingsminister Erik Solheim videreføre den politiske dialogen og gjennomføre flere feltbesøk. Norge er medarrangør av Ghana's National Forum on Oil and Gas Development 25. februar. I Mali vil Solheim se på klimaendringenes trussel mot stabiliteten i regionen, med utgangspunkt i lokale konflikter. Solheim er tilgjengelig for telefonintervjuer om reisen underveis. Vi formidler gjerne også bilder.

Pressekontakt: Informasjonssjef Trond Viken, mobilnr. 99218303 (med på reisen). 

Utdrag fra programmet:

Søndag 24/2 (Accra, Ghana)

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møter representanter for sivilt samfunn, frivillige organisasjoner, tidligere ghanesiske studenter i Norge og nordmenn i Ghana.

Mandag 25/2 (Accra, Ghana)

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltar sammen med Ghanas president John Agyekum Kufuor på konferansen National Forum on Oil and Gas Development. Solheim er en av hovedtalerne og deltar i paneldebatten om hvordan oljerikdom kan omsettes til bærekraftig og rettferdig utvikling. 

Solheim og Ghanas finansminister Kwadwo Baah-Wiredu undertegner en avtale om langsiktig samarbeid om oljeforvaltning.

Solheim har også egne møter med president John Agyekum Kufuor, utenriksminister Kwasi Osei-Adjei, miljøvernminister Kwadwo Adjei-Darko og forsvarsminister Albert Kan-Dapaah.

Tirsdag 26/2 (Accra, Ghana)

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim har samtaler med Ghanas forsvarsminister Albert Kan-Dapaah og med EUs representaner i Ghana.

Solheim besøker Kofi Annan International Peacekeeping Training Centre.

Solheim besøker et norsk anlegg for biobrensel-produksjon i Ghana.

Onsdag 27/2 (Mali)

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møter Malis president, utenriksminister og miljøvernminister, samt Frankrikes ambassdør til landet.

Solheim besøker kvinnelige tuareg-nomader for å lære mer om klimaendringenes trussel mot stabiliteten i denne sårbare regionen.

Solheim åpner solcelleprosjekt i regi av Kirkens Nødhjelp (KN).

Solheim deltar på et tradisjonelt tuareg-måltid på sanddynene utenfor Timbuktu.

Torsdag 28/2 (Mali)

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker Timbuktu Manuscripts og gamlebyen i Timbuktu.

Solheim besøker norskstøttet skogsforvaltningsprosjekt i regi av den internasjonale miljøorganisasjonen The World Conservation Union (IUCN), samt et utviklingsprosjekt i regi av Bistandsnemnda.

Solheim møter USAs ambassadør til Mali.