Historisk arkiv

Etiopia og Norge normaliserer forbindelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Støre har møtt Etiopias utenriksminister Seyoum Mesfin i New York i forbindelse med FNs generalforsamling. De to ministrene ble enige om å normalisere forbindelsene mellom Norge og Etiopia.

Utenriksminister Støre møtte sist uke Etiopias utenriksminister Seyoum Mesfin i New York i forbindelse med FNs generalforsamling. De to ministrene ble enige om å normalisere forbindelsene mellom Norge og Etiopia.

I samsvar med dette har den etiopiske regjeringen formelt opphevet de begrensninger som ble lagt på Norges ambassade i Addis Abeba høsten 2007. 

- Fra norsk side er vi glade for at vi nå har fått normalisert forbindelsene med Etiopia, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.  

- Norge har alltid vært opptatt av å ha et godt forhold til Etiopia som er et viktig land i regionen. Denne beslutningen vil gjøre et bredere engasjement mulig både når det gjelder bistand, humanitært engasjement og politiske prosesser. Vi er opptatt av å videreføre en god og åpen politisk dialog om sentrale utfordringer for regionen, og vi vil trappe opp vår tilstedværelse i Addis Abeba i løpet av året, sier utenriksminister Støre.