Historisk arkiv

Norsk journalist drept i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

UD bekrefter at journalist Carsten Thomassen ble drept i et terrorangrep mandag. - Drapet er opprørende. Det er med dyp sorg jeg har mottatt budskapet om at Carstens liv ikke sto til å redde etter terrorangrepet mot Hotel Serena, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utenriksdepartementet bekrefter at journalist Carsten Thomassen ble drept i dag i et terrorangrep. Carsten Thomassen var en av flere journalister som ledsaget utenriksministeren på hans besøk til Afghanistan.

- Drapet på Carsten Thomassen er opprørende. Det er med dyp sorg jeg har mottatt budskapet om at Carstens liv ikke sto til å redde etter terrorangrepet mot Hotel Serena, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Carsten var en ener blant norske journalister. Han kombinerte solid journalistisk arbeid med integritet og store kunnskaper. Han har fulgt meg på mange reiser og han var inntil det siste fylt av sin gjerning som journalist. De som var sammen med Carsten i Kabul 14. januar er fylt av sorg og fortvilelse. Mine tanker går til hans nærmeste og alle hans venner og kolleger, sier utenriksminister Støre.