Historisk arkiv

Pressestipend for reise til Etiopia, Madagaskar og Sudan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksdepartementet lyser ut pressestipender til journalister som ønsker å delta på miljø- og utviklingsminister Erik Solheims reise til Etiopia, Madagaskar og Sudan 17.-21. november.

Utenriksdepartementet lyser ut pressestipender til journalister som ønsker å delta på miljø- og utviklingsminister Erik Solheims reise til Etiopia, Madagaskar og Sudan 17.-21. november.  

Solheim er den første norske statsråden som besøker Etiopia etter at forbindelsen med landet ble normalisert i slutten av september. Han skal blant annet ha politiske samtaler, se på næringslivssamarbeidet og den norske innsatsen for å bekjempe vold mot kvinner og kjønnslemlestelse. 

På Madagaskar skal Solheim og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell se nærmere på hvordan framtidas utdanning kan bli i fattige land som Madagaskar. Norske elever er med på turen og sammen med gassiske elever skal de fortelle statsrådene hva en god skole er. I tillegg til politiske samtaler skal Solheim blant annet også besøke norske misjonærer.  

I Sudan vil fokuset være på den nye avtalen om oljebistand, der Norge skal bidra med ekspertise for å forvalte olje og gass på en åpen og miljøvennlig måte. Solheim vil også ha politiske samtaler om gjennomføringen av fredsavtalen mellom Nord- og Sør-Sudan, og særlig spørsmål knyttet til konflikten i grenseområdet Abyei. Norge hadde en sentral rolle i forhandlingene som løste den akutte krisen i sommer.

For å stimulere til økt informasjon og debatt om det norske utviklingssamarbeidet lyser Utenriksdepartementet ut stipender på inntil 25.000 kroner for journalister som ønsker å delta på hele eller deler av reisen. Det vil bli avkrevd rapport fra reportasjereisen, regnskap med vedlagte kvitteringer samt kopi av skriftlig publisert materiale.  

NB! Søknadsfrist: tirsdag 28. oktober 2008. 

Søknad med bakgrunn om søker og planlagte publiseringskanaler sendes elektronisk til e-post: info@mfa.no. E-posten merkes "journaliststipend" og stiles til: 

Utenriksdepartementet
Avdeling for regionale spørsmål og utvikling
Seksjon for etatsstyring, budsjett og forvaltning
PB 8114 Dep.
0032 Oslo 

Se også Retningslinjer for pressestipend fra Utenriksdepartementet

Spørsmål om reisen rettes til informasjonssjef Trond Viken (trv@mfa.no/992 18 303).