Historisk arkiv

Sudanesiske kvinner diskuterer fredsprosessen i Sudan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Norge arrangerer i forbindelse med givermøtet for Sudan i Oslo 5.-7. mai et eget møte om sudanesiske kvinners deltakelse i fredsprosessen.

Norge arrangerer i forbindelse med givermøtet for Sudan i Oslo 5.-7. mai et eget møte om sudanesiske kvinners deltakelse i fredsprosessen. 

En rekke sudanesiske kvinner vil delta på møtet, deriblant parlamentsmedlem Afaf Mohamed Abufatima, Joy Kwaje Eluzai Hakim, som leder menneskerettkommisjonen i Sør-Sudan, og Betty Achan Ogwaro, tidligere president for the Southern Sudanese Women’s Parliamentarian League.  

Etter fredsavtalen i 2005 samlet kvinner fra Nord-Sudan og Sør-Sudan seg om felles krav til egne myndigheter og til de internasjonale utviklingsaktørene. Kvinnene skal nå diskutere hvordan en kan lykkes bedre med å ivareta kvinners rettigheter og behov i arbeidet med å gjenoppbygge Sudan.  

FNs nestleder Asha-Rose Migiro, som er tidligere likestillingsminister og utenriksminister fra Tanzania, kommer til Oslo for å delta på givermøtet for Sudan, og vil også møte de sudanesiske kvinnene.  

FNs kvinnefond (UNIFEM) og organisasjonen Inclusive Security er medarrangører. 

Statssekretær Raymond Johansen vil åpne møtet.

Tid: Mandag 5. mai kl 09.00.

Sted: Radisson SAS Plaza, Oslo. 

Pressekontakter:
Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, tlf. (+47) 99 40 93 23. Kommunikasjonsrådgiver Tor-Henrik Andersen, tlf. (+47) 41 55 48 28.