Historisk arkiv

Norsk tilstedeværelse under rettssaken mot Aung San Suu Kyi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Burmesiske myndigheter ga 23. juli tillatelse til at en representant for den norske ambassaden i Bangkok kan være tilstede under det avsluttende rettsmøtet i rettssaken mot Aung San Suu Kyi.

Burmesiske myndigheter har i dag gitt tillatelse til at en representant for den norske ambassaden i Bangkok kan være tilstede under det avsluttende rettsmøtet i rettssaken mot Aung San Suu Kyi.

- Norge har gjentatte ganger krevd umiddelbar løslatelse av Suu Kyi og alle andre politiske fanger. I tillegg er det bedt om anledning for internasjonale observatører til å være tilstede under rettssaken.  Vi ser det som positivt at dette nå er imøtekommet for Norges vedkommende, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Retten kommer sammen fredag 24. juli i Yangon, og ambassaden i Bangkok vil være representert ved ambassaderåd Anne Lilleøren.  Den britiske ambassadør i Yangon er også gitt tillatelse til å være tilstede.

Aung San Suu Kyi ble arrestert i mai og siktet for brudd på bestemmelsene for sin husarrest. Forløpet var at en amerikansk statsborger tok seg inn på hennes eiendom over overnattet i huset der Suu Kyi ble holdt i husarrest. Aung San Suu Kyi har sittet i fengsel eller husarrest i 13 av de siste 19 årene.