Historisk arkiv

Solheim deltar på toppmøter i Verdensbanken og FN

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltar på toppmøtene i Verdensbanken og FNs økonomiske og sosiale råd, 23. – 27. april. Solheim skal også ha gjesteforelesning på Columbia University.

Verdensbankens vårmøte finner sted i Washington D.C., torsdag 23. april – søndag 26. april. Toppmøtet tar opp hvordan finanskrisen påvirker fattige land og internasjonalt samarbeid, grønne investeringer og finansiering av klimatiltak, likestilling og kampen mot skatteparadiser.  

Det er første gang på seks år at Norge holder innlegg i Verdensbankens utviklingskomité. Solheim snakker på vegne av Norden og Baltikum. Han vil også ha en rekke møter med amerikanske myndigheter. Sammen med sin danske kollega Ulla Tørnæs har han også tatt initiativ til et arrangement om den økonomiske situasjonen i Zimbabwe, der blant andre Zimbabwes finansminister Tendai Biti deltar.  

Mandag 27. april arrangeres et internasjonalt møte i FNs økonomiske og sosiale råd (ECOSOC) i New York. Solheim deltar på møtet som skal legge grunnlaget for det store FN-møtet i juni om finanskrisens innvirkning på utvikling. 

Solheim er også invitert av professor Jeffrey Sachs til å holde en gjesteforelesning på Columbia University, mandag 27. april. Temaet er utfordringene på veien mot klimamøtet i København.

Ta kontakt for flere detaljer om programmet. 

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Ragnhild H. Simenstad, mobil 917 17 459 (med på reisen) eller pressevakten for utviklingssaker, mobil 913 95 000.