Historisk arkiv

Huitfeldt og Støre gratulerer FNs nyutnevnte spesialrepresentant for vold mot barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg gratulerer Marta Santos Pais med utnevnelsen som FNs generalsekretærs spesialrepresentant for å bekjempe vold mot barn. Spesialrepresentanten har de aller beste forutsetninger til å kunne utøve mandatet fra FNs generalsekretær med å være en uavhengig talsperson, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

-Jeg gratulerer Marta Santos Pais med utnevnelsen som FNs generalsekretærs spesialrepresentant for å bekjempe vold mot barn. Spesialrepresentanten har de aller beste forutsetninger til å kunne utøve mandatet fra FNs generalsekretær med å være en uavhengig talsperson, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Portugisiske Marta Santos Pais ble den 1. mai utnevnt som FNs generalsekretærs spesialrepresentant for å bekjempe vold mot barn.

Norge har arbeidet aktivt for å sette internasjonalt arbeid for å bekjempe vold mot barn på FNs dagsorden de siste årene. Dette har skjedd gjennom godt samspill mellom internasjonale organisasjoner, myndigheter, sivilt samfunn og barnerettighetsorganisasjoner.
 
- Jeg er veldig glad for at FN har utnevnt en representant som skal jobbe spesielt med å bekjempe vold mot barn. Gratulerer til Marta Santos Pais, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

- Norge støtter opp om spesialrepresentantens arbeid. Sammen med barne- og likestillingsministeren ser jeg fram til å møte spesialrepresentanten også her i Norge, sier utenriksministeren.