Historisk arkiv

Holocaust Task Force møtes i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research (ITF) – Holocaust Task Force – vil i perioden 22.-25. juni 2009 avholde sine møter i Oslo. Norge innehar formannskapet i Holocaust Task Force.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil åpne ITFs første plenumsmøte under norsk ledelse. Innledningen av møtet er åpent for pressen.

Tid: Onsdag 24. juni, kl. 09.00
Sted: Skandinaviasalen, Radisson SAS Scandinavia Hotel, Oslo

Dagene forut for plenumsmøtet vil være avsatt til arbeid i ITFs ulike arbeidsgrupper bestående av eksperter innen undervisning, forskning, museer og minnesteder. Konservator Jon Reitan ved Falstadsenteret er formann for ITFs arbeidsgruppe knyttet til minnesteder og museer.

ITF ble etablert i 1998. Formålet med samarbeidet er å øke kunnskapen om folkemordet på de europeiske jødene under 2. Verdenskrig. Samarbeidet er samtidig et bidrag til global bekjempelse av rasisme, intoleranse og antisemittisme. ITF består av 26 land.

Norsk deltakelse i ITF ledes av Utenriksdepartementet med deltakelse av Utdanningsdirektoratet, Senter for studier av Holocaust og religiøse minoriteter og Falstadsenteret. Den norske formannskapsperioden varer til mars 2010. Ambassadør Tom Vraalsen er formann for ITF-samarbeidet i formannskapsperioden. Mer informasjon om ITF på www.holocausttaskforce.org

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen,mobil 480 45 122.