Historisk arkiv

Øker satsingen på India

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim lanserer fredag en ny strategi for samarbeidet med India.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim lanserer i morgen en ny strategi for samarbeidet med India.
 
Norges forbindelser med India er i rask utvikling og vekst. Regjeringen ønsker å styrke, utdype og videreutvikle kontakten på flere viktige områder, blant annet innen klima, miljø, internasjonale spørsmål, næringsliv, forskning og kultur. Formålet er å gi samarbeidet større fokus, samordning og helhet.

Regjeringen oppretter et India-forum i Norge for å videreutvikle samarbeidet mellom aktører med engasjement i, kunnskap om og interesse for India.

På lanseringen deltar i tillegg til Støre og Solheim, statssekretær Rikke Lind (Nærings- og handelsdepartementet), prorektor Inga Bostad (Universitetet i Oslo) og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (Telenor). Møtet ledes av Philip Lote, Innovasjon Norge og tidligere Asia-korrespondent for NRK.

Tid: Fredag 28. august 2009, kl. 12.30 – 14.00.
Sted: Wergelandsalen, Litteraturhuset, Oslo.

Møtet er åpent for pressen. Enkel servering.

  • Pressekontakt for Støre: Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen, bsv@mfa.no, mobil 480 45 122.
  • Pressekontakt for Solheim: Kommunikasjonsrådgiver Trine Jøranli Eskedal, trj@mfa.no, mobil 415 21 639.