Historisk arkiv

Til Kina og Thailand for å lære om forebygging av naturkatastrofer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Statssekretær Håkon A. Gulbrandsen besøker Kina og Thailand 24. – 27. august 2009.

I Kina besøker statssekretæren områdene i Sichuan for å se gjenoppbyggingen etter jordskjelvet for ett år siden. Nesten 70.000 mennesker omkom og 4,8 millioner ble hjemløse. Gulbrandsen skal blant annet til Wanchuan, en av de hardest rammede kommunene, og se områdene som har fått norsk støtte. Han skal også møte Kinas Røde Kors og representanter for myndighetene i Beijing.

I Thailand besøker han det asiatiske senteret for forebygging av katastrofer i Bangkok. Der får Gulbrandsen se hvordan det regionale varslingssystemet for tsunamier fungerer.

Hensikten med besøket er å besøke norskstøttede prosjekter og snakke med frivillige organisasjoner og representanter fra myndighetene om arbeid og erfaring rundt forebygging av humanitære katastrofer. Norge ønsker blant annet å styrke samarbeidet med Kina rundt forebygging av naturkatastrofer. Les mer i stortingsmeldingen om norsk politikk for forebygging av humanitære katastrofer.

Presse som ønsker å delta på reisen bør ta kontakt umiddelbart for å sikre visum i tide.

Pressekontakt for mer informasjon og detaljert program: Informasjonsrådgiver Ragnhild H. Simenstad, e-post rhs@mfa.no, mobil 917 17 459.