Historisk arkiv

Utenriksministeren gratulerer Malahat Nasibova med Raftoprisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Raftoprisen har blitt tildelt den aserbajdsjanske journalisten og menneskerettighetsforkjemperen Malahat Nasibova fra Naxcivan i Aserbajdsjan. - Jeg vil gratulere Malahat Nasibova med denne prestisjetunge prisen, som hun nå får for lang tids iherdig innsats for pressefrihet og menneskerettigheter, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Raftoprisen ble i dag tildelt den aserbajdsjanske journalisten og menneskerettighetsforkjemperen Malahat Nasibova fra Naxcivan i Aserbajdsjan. 

- Jeg vil gratulere Malahat Nasibova med denne prestisjetunge prisen, som hun nå får for lang tids iherdig innsats for pressefrihet og menneskerettigheter, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.  

Nasibovas organisasjon har mottatt norsk støtte til sine prosjekter siden 2003. Norge har et bredt engasjement i Aserbajdsjan som involverer både myndigheter og det sivile samfunn.   

- Vi ønsker å være en konstruktiv og langsiktig samarbeidspartner for Aserbajdsjan i møte med de utfordringer landet står overfor, sier utenriksministeren.  

- Jeg håper denne prisen vil være en inspirasjon i det viktige arbeidet Nasibova gjør for Aserbajdsjan, sier Støre.