Historisk arkiv

Pressestipend for reise til Zimbabwe og Sør-Afrika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker Zimbabwe og Sør-Afrika i mars. Det blir det første besøket på politisk nivå til Zimbabwe på ni år. Utenriksdepartementet lyser ut pressestipend i forbindelse med reisen.

Formålet med besøket er å vurdere utviklingen i landet, samt å starte en dialog med den nye regjeringen om veien videre. Den nye regjeringen i Zimbabwe har behov for omfattende bistand fra utlandet til å kunne gjenoppbygge landet etter år med vanstyre.

I Sør-Afrika er Solheim invitert til å delta på South African Peace Conference, som arrangeres i forbindelse med det norske fotballandslagets privatkamp mot Sør-Afrika. En rekke Nobels fredsprisvinnere vil være til stede.

Besøket til Zimbabwe forutsetter at utviklingen går i riktig retning og at det praktisk lar seg gjennomføre. Per i dag har ikke journalister anledning til å besøke landet.
For å stimulere til økt informasjon og debatt om det norske utviklingssamarbeidet lyser Utenriksdepartementet ut inntil tre stipender på inntil 20.000 kroner for journalister som ønsker å delta på hele eller deler av reisen.  Det vil bli avkrevd regnskapsoversikt, samt kopi/lenker til publisert materiale. Se UDs egne retningslinjer for pressestipend.

NB! Søknadsfrist fredag 27. februar 2009.

Kort søknad med bakgrunn om søker og planlagte publiseringskanaler sendes elektronisk til info@mfa.no. E-posten merkes "journaliststipend" og stiles til: 

Utenriksdepartementet
Avdeling for regionale spørsmål og utvikling
Seksjon for etatsstyring, budsjett og forvaltning
PB 8114 Dep.
0032 Oslo

Pressekontakt: Informasjonssjef Trond Viken, trond.viken@mfa.no / mobil: 992 18 303.