Historisk arkiv

Utenriksminister Støre besøker Angola 25. -26. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Hovedformålet med besøket er å fremme norske næringsinteresser og bedriftenes samfunnsansvar, samt å styrke politisk dialog, blant annet om menneskerettigheter og demokrati, klima, fred og sikkerhet i Afrika.

Hovedpunkter i utenriksministerens program:

  • Møter med Angolas president dos Santos, utenriksminister dos Anjos samt andre medlemmer av Angolas regjering. 
  • Møte med representanter for sivilt samfunn der tema er menneskerettigheter, demokrati, bedrifters samfunnsansvar og sivilsamfunnets roller. 
  • Møte med norske næringslivsrepresentanter over tema utfordringer for norsk næringsliv og bedrifters samfunnsansvar. 
  • Seminar om bedrifters samfunnsansvar med deltagelse fra Angolas oljeminister, Statoil, Hydro, Sonangol (Angolas oljeselskap), sivilt samfunn, div oljeselskaper.
  • Avslutningsmottagelse med rep. for alle ovennevnte samt representanter for FN-systemet, media mm.

Praktiske opplysninger:
Programmet starter 26. november om morgenen.

Utenriksministeren ankommer fra Cape Town (statsbesøk til Sør-Afrika) med charterfly dagen før. Avhengig av kapasitet vil det være mulig å reise med (prisen/kostnadsdekning er 60 pst av flexbillett).

Visum og akkreditering:
Pressedeltagere skal selv søke om visum ved Angolas ambassade til Norge. Ambassaden ligger i Stockholm. Informasjon og søknadsskjemaer finnes på nettsidene til Angolas ambassade til Norge.

Pressedeltagere skal samtidig sende Norges ambassade i Angola følgende  opplysninger: Fullt navn, nasjonalitet, passnummer, dato for utstedelse av pass og gyldighet for pass (for nødvendig oppfølging av visum/akkrediteringsprosedyren overfor angolanske myndigheter i Luanda). Det anbefales at skannet kopi av førstesiden i passet vedlegges.
 
E-post med nødvendige bilag til Norges ambassade i Luanda emb.luanda@mfa.no tel : +244 222 449936 / + 244 222 447522. Kontaktperson Tor Øivind Tanum, tor.oivind.tanum@mfa.no 

Kopi til Afrikaseksjonen i UD ved Robert Hovde, robert.hovde@mfa.no tel 22 24 73 20 og til
kommunikasjonsrådgiver Cecilie Willoch, cecilie.willoch@mfa.no  tel 22 24 04 42

Ovenstående prosedyrer kan ta tid og det anbefales de iverksettes raskt.

Vaksiner:
Besøkende til Angola må ha gyldig gulfebervaksine og vaksinasjonskort. Folkehelseinstituttet anbefaler også vaksine mot hepatitt A, poliomyelitt, difteri, tetanus og medikamentell malariaprofylakse.

Hotel:
Det kan være vanskelig å få hotellrom i Luanda. Departementet vil i den grad det er mulig bistå medfølgende journalister med å skaffe hotellrom.

UDs landsider om Angola