Historisk arkiv

Utviklingsministerne Solheim og Tørnæs besøker Burma sammen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim reiser sammen med sin danske kollega Ulla Tørnæs til Burma (Myanmar) 21.-22. januar. De skal se nærmere på den humanitære situasjonen og arbeidet med gjenoppbyggingen etter syklonen i Irrawaddy-deltaet.

Ulla Tørnæs er utviklingsminister i Danmark og skal sammen med Solheim se på situasjonen i Burma med egne øyne. De ønsker å se hvordan Danmark og Norge kan bidra til at flere burmesere får den hjelpen de trenger, gjennom større handlingsrom for FN og de mange humanitære organisasjonene.

Burma (Myanmar) ble hardt rammet av syklonen Nargis i mai i fjor. Over to millioner mennesker ble berørt, og det antas at rundt 140.000 mennesker døde i den verste naturkatastrofen i landet noensinne. Norge støtter flere humanitære prosjekter i deltaet, og norsk støtte til nødhjelp og gjenoppbygging var i fjor på 110 millioner kroner.

Solheim og Tørnæs vil møte representanter fra FN og ulike hjelpeorganisasjoner for å få best mulig innblikk i utfordringene for hjelpearbeidet. De planlegger også å møte myndighetene i landet og andre lands utsendinger.  

Pressekontakt: Informasjonssjef Trond Viken (UD), mobil 992 18 303 (med på reisen) eller pressevakten 913 95 000 (i Oslo).