Historisk arkiv

Solheim besøker Burma 21.-22. januar 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim planlegger et besøk til Burma/Myanmar 21.-22. januar. Hensikten med besøket er å se nærmere på den humanitære situasjonen og arbeidet med gjenoppbyggingen etter syklonen i Irrawaddy-deltaet.

Burma ble hardt rammet av syklonen Nargis i mai i fjor. Over to millioner mennesker ble berørt, og det antas at rundt 140 000 mennesker døde i den verste naturkatastrofen i landet noensinne. Norge støtter flere humanitære prosjekter i deltaet. Den humanitære bistanden til syklon-ofrene var i fjor 110 millioner kroner.

Solheim ønsker å se på hvordan Norge kan bidra til at flere burmesere får den hjelpen de trenger, gjennom større handlingsrom for FN og de mange humanitære organisasjonene.

Solheim vil møte representanter fra FN og ulike hjelpeorganisasjoner for å få best mulig innblikk i utfordringene for hjelpearbeidet. Solheim planlegger også å møte myndighetene i landet og andre lands utsendinger.

Presse som er interessert i å delta på reisen, bes ta kontakt snarest. Deltakelse forutsetter at burmesiske myndigheter utsteder pressevisum. Vi gjør også oppmerksom på at det vil være begrenset plass i helikoptertransport til og fra deltaet.

Pressekontakt:
Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, e-post weh@mfa.no, telefon 22 24 39 44 eller mobil 994 09 323.