Historisk arkiv

Norge fordømmer dagens terrorangrep i Afghanistan og Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge fordømmer terrorangrepene som har rammet uskyldige i Pakistan og Afghanistan. - Det er svært alvorlig at FN igjen rammes. Våre tanker og medfølelse går til de pårørende og etterlatte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

-  Vi fordømmer dagens terrorangrep som har rammet uskyldige i Pakistan og Afghanistan. Det er svært alvorlig at FN igjen rammes. Våre tanker og medfølelse går til de pårørende og etterlatte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. 

-  Det er ytterst tragisk at mennesker som er i Afghanistan for å hjelpe til med å bygge opp landet og ikke er part i konflikten, blir utsatt for slike angrep. Dette er et angrep på grunnleggende humanitære og medmenneskelige prinsipper, sier utenriksminister Støre.  

Internasjonale hjelpearbeidere er i økende grad utsatt for direkte angrep og de siste to årene har vært de vanskeligste for humanitære hjelpearbeidere noen sinne. FNs arbeid i Afghanistan ledes av nordmannen Kai Eide, og Norge gir betydelige bidrag til den internasjonale militære og sivile innsatsen i Afghanistan. 

- Norge vil videreføre sine bidrag til den internasjonale innsatsen i Afghanistan, sier utenriksminister Støre. 

Dagens bombeangrep mot markedet i Peshawar føyer seg inn i rekken av terrorangrep som har funnet sted i Pakistan i den senere tid. 

- Jeg vil også uttrykke stor bekymring for situasjonen i Pakistan. Det dypt tragisk at så mange uskyldige sivile mister livet på denne måten. Det er en trist illustrasjon på de utfordringene denne regionen står overfor, sier utenriksministeren.