Historisk arkiv

Støre leder giverlandsgruppemøte for palestinerne (AHLC) i Madrid tirsdag 13. april

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil være i Madrid tirsdag 13. april for å lede et møte i giverlandsgruppen for palestinerne (AHLC). Norges har det faste formannskapet i AHLC, mens Spanias utenriksminister Miguel Angel Moratinos er vertskap for møtet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil være i Madrid tirsdag 13. april for å lede et møte i giverlandsgruppen for palestinerne (AHLC). Norges har det faste formannskapet i AHLC, mens Spanias utenriksminister Miguel Angel Moratinos er vertskap for møtet.  Møtets hovedformål vil være å konsolidere den internasjonale støtten til palestinske myndigheters toårsplan for å legge det økonomiske og institusjonelle grunnlaget for en selvstendig palestinsk stat.

Den palestinske regjeringsplanen har som målsetting å ferdigstille de palestinske statsinstitusjonene innen 2011. Over de siste tre år har AHLC mobilisert over 1 milliard USD årlig til støtte for palestinske myndigheter.

Akkreditering: Journalister som ønsker å dekke den avsluttende pressekonferansen må melde seg på med fornavn, etternavn, identitetskort/pass og navn på medieforetaket de representerer. Opplysningene må sendes innen mandag 12. april kl. 12.00 til comext@maec.es

Pressekonferansen finner sted kl. 13.45 i Modulo Permanente de IFEMA, det spanske EU-formannskapets faste møtelokale i Madrid Conference Centre. Av hensyn til sikkerhetsforanstaltninger på møtestedet anbefales oppmøte kl. 13.00.

Pressekontakt: pressevakt i UD tlf. 23 95 00 03